Vakantietijd? Aanpakken!

a leisurely walk along a sandy beach in summer

In de maanden juli en augustus spreekt men vaak van komkommertijd. Voor velen een tijd om eens achterover te leunen of om eens wat ‘achterstallig onderhoud’ te plegen. Een valkuil, want men kan juist deze periode gebruiken om de effectiviteit verder op te poetsen.

Er zijn in deze tijd een aantal zaken die zeker aandacht mogen hebben. We hebben een paar tips voor u op een rij gezet:

Mailbox – nu er minder mailverkeer is, is er een goede gelegenheid om de inbox eens op te ruimen. Een sub-mappen verdeling geeft meer overzicht, maar maak niet meer dan 6 sub-mappen aan om het hanteerbaar te houden. Maak een evenwichtige verdeling zodat u gemakkelijk zaken kunt terug vinden.

Strategie – kijk terug op het eerste halve jaar en evalueer of de gekozen strategie voldoende op koers ligt, of is er een aanpassing nodig? Gebruik geen deadline maar een startline zodat u geen acties blijft uitstellen.

Prijzen – meestal worden prijsaanpassingen aan het begin van het jaar doorgevoerd. Doordat meerdere leveranciers dat op hetzelfde moment doen komt er meer weerstand bij de klant. Nu is een goede gelegenheid om prijsaanpassingen toe te passen omdat men daarmee weerstand kan voorkomen. Tevens neemt u een voorsprong op de concurrentie.

Product en dienst – kijk nu naar mogelijke aanpassingen die er nodig zijn om uw product en/of uw diensten beter aan te laten sluiten bij de klantvraag. De wereld verandert snel dus ook de klantvraag. Skip overbodig geworden producten en diensten zodat uw aanbod overzichtelijk blijft voor afnemers en is toe gespitst op de actualiteit.

Target – loopt u gelijk met uw target? Jammer, want u weet niet wat de tweede helft van het jaar in petto heeft. Werken vanuit een voorsprong is veel prettiger dus zorg voor een goede aanpak zodat u straks niet achter de feiten aan loopt.

Contacten – niet iedereen is op vakantie, dus een goede gelegenheid om eens een diepgaand gesprek te voeren met uw relaties. Daar hebben ze nu net iets meer tijd voor en het levert een schat aan informatie op. Daar kunt u later weer uw voordeel uit halen.

Nieuws – het lezen van nieuwsbrieven is in deze periode niet altijd lager. Maar profiteer nu van de extra tijd om ook al toekomstige nieuwsitems uit te werken. Als het straks weer drukker is dan heeft u er dan minder tijdsdruk op staan. Gehaast werken levert meestal een lagere kwaliteit op en zo voorkomt u dat.

Boek – blijf bij met vakliteratuur en start met het lezen van dat boek dat bovenaan op uw lijst staat.

En onze laatste tip: plan nog een extra training in zodat het tweede deel van het jaar net iets meer brengt dan wat wordt verwacht. Bel ons voor een goed advies op 043 3560123.