Bel nu BAS Training: 043 3560123 | of mail:info@bastrainingen.com

verkooptraining, commerciële trainingen

Verkooptrainingen/commerciële trainingen

Professioneel uitgevoerde trainingen in commerciële vaardigheden voor sales professionals, account managers, tele-sales medewerkers, inside sales medewerkers, verkopers, consultants, adviseurs, winkelverkopers, ZZP’ers, sales managers en Key Account Managers. De commerciële trainingen worden in samenwerking met u op maat gemaakt voor een maximaal resultaat.

 

Professioneel Verkopen B2B

Aangezien klanten steeds beter geïnformeerd zijn en door het groot aantal aanbieders kritisch in hun keuze zijn, is het van belang beter te presteren in het gesprek met de klant dan de concurrentie. Alleen zo is er onderscheid te creëren waardoor de klant zijn keuze op u laat vallen. U wilt tenslotte de meeste kans op de order maken. De training gaat in op de manier waarop u uw gesprek effectief voert passend bij uw eigen persoonlijkheid, en hoe u daardoor meer vertrouwen kunt krijgen. Alle essentiële vaardigheden van het verkoopgesprek worden behandeld, inclusief de psychologie van het koopproces. Dit programma is de basis voor vele commerciële trainingen in Nederland.

In de vervolgtrainingen komen meerdere aspecten van het verkoopgesprek in detail aan bod, o.a. prijsgesprekken en het verminderen van korting, het omgaan met een DMU, het voeren van een multi-level gesprek, het managen van alle sales activiteiten en maatwerk in offertes.

Indirect Sales training: Als u geen direct contact heeft met de uiteindelijke eindgebruikers/afnemers van uw producten en diensten, dan zult op een juiste manier uw partner in business moeten kunnen beïnvloeden om u als preferred supplier en partner te accepteren. Tevens zult u deze voorsprong iedere keer weer moeten verdedigen en vasthouden waarmee uw producten de juiste voorrang krijgen bij uw afnemer. Deze training leert u hoe u anderen kunt beïnvloeden en een blijvende partner van uw bedrijf kunt maken.

Commerciële Vaardigheden Binnendienst/Inside  Sales

Klanten kunnen aan de telefoon soms ongeduldig overkomen, het is tenslotte een onpersoonlijke contactwijze. Hoe gaat u het gesprek aan met de klant of prospect en zorgt u voor een positief resultaat, waarbij de klant een goed beeld van u heeft gekregen of behouden. In de training leert u hoe u de klant helpt zonder daarbij het belang van uw bedrijf uit het oog te verliezen. De klantgerichtheid wordt aantoonbaar verbeterd.

Commerciële Vaardigheden Retail/winkelverkoop

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 80% van de bezoekers van winkels zonder aankoop de zaak weer verlaat. Dat is vaak te wijten aan de manier van benadering en de follow up, en niet van het winkelaanbod. Soms krijgt de klant geen aandacht en soms teveel. Ook de manier waarop u uw producten aanprijst is bepalend voor de acceptatie door de klant. Deze training gaat hier dieper op in en leert u uw benadering aan te passen aan het type klant, met meer resultaat als gevolg. U helpt de klant bij zijn koopbeslissing.  Tevens leert u de lichaamstaal van de klant te ‘lezen’.

Hospitality in de retail: Het winkelbezoek neemt in frequentie af. De klant is veel meer gericht op beleving en zoekt toegevoegde waarde als hij een winkel bezoekt. Deze toegevoegde waarde wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de actie en houding van alle personeel. In deze training worden alle aspecten van Hospitality op de winkelvloer behandeld.

Key Account Management

Als Key Account Manager zult u een juiste balans dienen te hebben tussen acquisitie en klantenbeheer. Een belangrijk deel van uw tijd zult u besteden aan relatiemanagement in de vorm van contractbeheer, swot en andere activiteiten waarmee u de ‘achterdeur’ dicht wilt houden en de concurrentie buiten de deur. Deze trainingen geeft u inzicht en instrumenten hoe u alle aspecten effectief aanpakt.

Concept Selling

Als u uw producten en diensten aanbiedt die ontwikkeld zijn vanuit een conceptmatige opzet, dan zijn specifieke productkenmerken niet meer de voornaamste zaken die u in uw gesprek met de klant wilt benadrukken. Concepten zijn gebaseerd op een gedachte of beleving die de productkenmerken overstijgen. Dit zal dan ook het verkopen van een concept tot gevolg hebben, productverkoop is niet van toepassing omdat het als onderdeel minder van belang dient te zijn. Deze training is onder de naam consultative selling ook bekend.

Insight Selling (Challenger Sale)

De nieuwste verkooptechniek Insight Selling (Challenger Sale) is de opvolger van Solution Selling. Daarover leest u meer hier.

Adaptive Selling

Deze speciaal ontwikkelde training geeft verkopers inzicht in meerdere verkooptechnieken (Professional Selling Skills, NLP, K.S methode, SPIN, Solution Selling, et). Daarmee is men in staat om situationeel de juiste manier te kiezen die nodig is om de klant te helpen bij zijn inkoopproces. Per klant en per situatie kan de verkoper terugvallen op de juiste mix van verkooptechnieken. Een unieke aanpak in commerciële trainingen, alleen bij BAS Training te volgen.

Professioneel Onderhandelen

Onderhandelen is al zo oud als de mensheid. Wat toen door ruilen kon worden verkregen vergt nu stevige onderhandelingen. Daarbij speelt macht, strategie en vaardigheden een grote rol om zo tot een win-win situatie te kunnen komen. Dit vereist tevens inzicht in het onderhandelingsproces. Dat leert u in deze training.

Telefonische Acquisitie

Het verkrijgen van een afspraak met een prospect gaat nog steeds voor het merendeel telefonisch. Hoe omzeilt u alle smoezen van de potentiële klant om niet met u aan tafel te gaan en zorgt u ervoor dat u in de agenda van de ander komt te staan.

Telefonische Verkoop/Telesales

Telefonisch contact met klanten onthoudt u van belangrijke signalen, namelijk de non verbale signalen. U zult daarom goed moeten kunnen luisteren en sneller moeten schakelen om verkoop via de telefoon succesvol te laten verlopen. Met deze training verkrijgt u een betere indruk bij uw klant en meer invloed op het koopgedrag.

Klanten vinden, winnen en houden voor ZZP’ers

Een 4 stappen training voor ZZP’ers waarin de onderwerpen Netwerken en Social Media, Telefonische Acquisitie en Professioneel Verkoopgesprek aan bod komen. Nieuwe klanten zijn voor ZZP’ers voor de lange termijn heel belangrijk. Deze vernieuwde training wordt in 4 afzonderlijke dagen gegeven met een tussenliggende periode van ongeveer 2 maanden. Iedereen kan individueel inschrijven omdat deze training als open training wordt gegeven.

Inschrijven Open Trainingen

Klik hieronder om het inschrijfformulier te downloaden.

downloaden

Back to Top