Opleiding: de belangrijkste wens van uw werknemer

trainingsruimte

Werkgevers doen zich moeite om de werknemer meer te bieden dan alleen maar het werk. Men sluit kortingsabonnementen af met sportcentra, een gezamenlijke ziektekostenverzekering biedt voordeel, etc. De vraag is echter waar de werknemer zelf prioriteit aan geeft, welke voordelen vindt hij aansprekend? Waar scoort de werkgever hoog mee in de ogen van de werknemer?

Recent is er op dit gebied een onderzoek in Nederland en België uitgevoerd door NRC en Vlerick Business School, met een verrassende uitkomst. En die ziet er, volgens berichtgeving in NRC,  als volgt uit:

De 5 belangrijkste arbeidsvoorwaarden zijn:

– Opleidingen
– Pensioenvoorziening
– Mogelijkheid tot thuiswerken
– Vakantiedagen
– Uitruilen van tijd en geld en tijd

De 5 meest onbelangrijke arbeidsvoorwaarden zijn:

– Kortingen, bijvoorbeeld op een fitness-abonnementen
– Een winkeltje op het werk met bijvoorbeeld cadeauartikelen
– Een strijkservice
– Persoonlijke verzorging op kantoor, zoals een kapper
– Kinderopvang op het werk
Medewerkers hebben doorgaans weinig invloed op hun secundaire arbeidsvoorwaarden, en dat terwijl uit het onderzoek blijkt dat ze dat wel graag willen. De werknemer wil daar meer maatwerk zien en ook meer betrokken worden bij de samenstelling van de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Zo wordt het op de site van Vlerick Business School aangegeven: : “Secundaire arbeidsvoorwaarden getuigen vaak van goed werkgeverschap en kosten de werkgever veel geld. Intussen lijkt het medewerkersbewustzijn over de voorwaarden beperkt en stelt men liever zelf de pakketten samen. Dit bewustzijn kan verbeteren door betere en meer communicatie, maar werkgevers kunnen ook best meer open staan voor andere (creatieve) oplossingen bij het bieden van secundaire voorwaarden. Standaard pakketten zijn minder van deze tijd. Zeker onder hoger opgeleide medewerkers is er meer behoefte aan flexibiliteit in het samenstellen van een eigen pakket. Dit draagt ook bij aan bewustzijn en kan mogelijk een sterker effect hebben op de medewerkerstevredenheid.”

Met opleidingen op nummer 1 van de wensenlijst van de werknemer kunt u als werkgever aan de slag gaan met BAS Training. Door samen vooraf goed de ontwikkeldoelstellingen te bepalen kunnen we een gedegen advies geven voor de aanpak, en zorgen we voor de juiste uitvoering. Bel ons op 043-3560123 voor het maken van een vrijblijvende afspraak.