Hoe voorkom je teleurstelling?

verwachtingen

Iedereen heeft wel eens te maken met teleurstelling. U kent het vast wel: u had zich er veel van voorgesteld maar in de praktijk viel het toch ietwat tegen. Jammer achteraf. Daar zult u een volgend keer wat alerter op zijn om herhaling te voorkomen.

Teleurstelling hoort bij de emoties de we als mens hebben en voelen. Dat is een onderdeel van het leerproces dat we dagelijks doorlopen. Immers na een teleurstelling zult u in meer of mindere mate uw gedrag aanpassen. De kleine teleurstellingen zijn snel vergeten, grotere vaak niet, zeker als ze als pijnlijk worden ervaren.

Zelf kunt u ervoor zorgen dat u ze voorkomt: zorg ervoor dat u uw verwachtingen niet te hoog stelt. Let op de  realiteit. Stel uw verwachtingen wat naar beneden bij, dan wordt u wellicht positief verrast! Voor de relatie klant-leverancier is voorkomen van teleurstelling zeer belangrijk, het kan omzet kosten.

Verwachtingsmanagement: breng op de juiste manier de verwachtingen van uw klant in kaart.

Als u zich presenteert bij een nieuwe klant dan wilt u indruk maken. De valkuil is, dat u het zo mooi maakt dat de uitvoering dan moeilijk gaat worden. De verwachting van de klant stijgt tot een hoogtepunt. En het is aan u om dat waar te maken. Zorg daarom voor een goede analyse van de verwachtingen van uw klant. Zodat u die kunt bijstellen als die te hoog liggen.

Met een goede vraagtechniek kunt u de verwachtingen van de klant prima managen. Zodat u in staat bent de klant positief te verrassen en voorkomt u teleurstelling. En dat zorgt voor klanttevredenheid. We leren u de techniek graag.