Groei van uw bedrijf begint bij groei van uw mensen

groeien

Uw bedrijf zal jaarlijks een groei willen realiseren, en het liefst een autonome groei.

Groei door bijvoorbeeld overname brengt een aantal risico’s met zich mee zoals klantverlies, hogere personeelskosten, lager rendement en cultuurverschillen. Daarom is autonome groei voor een bedrijf het meest rendabel en aantrekkelijk. Maar hoe realiseert men dit in een verdringingsmarkt of in een sterk competitieve markt?

Ieder klantenbestand is aan erosie onderhevig, klanten kunnen failliet gaan, kiezen voor een andere leverancier, door overname een ander inkoopbeleid gaan toepassen, etc. Dit bedreigt de groeidoelstellingen van bedrijven en zal de noodzaak tot goed relatiebeheer in combinatie met effectieve acquisitie vergroten. Nu weten we dat acquisitie in het algemeen niet de meest favoriete activiteit is van verkopers en dat relatiebeheer meestal wordt gezien als een ‘meer prettige en gemakkelijke’ taak.

Vaak proberen bedrijven dat op te lossen door extra aandacht te besteden aan acquisitie. Om daarna er achter te komen dat het relatiebeheer ook voor verbetering vatbaar is. De weg naar groei kan daardoor minder vlot verlopen dan dat men graag wil. Een meer gestructureerde aanpak is nodig om tot blijvende resultaten te komen op alle vlakken, en dat start bij de basis van ieder bedrijf: alle medewerkers.

Het meest belangrijke kapitaal van uw bedrijf zijn de mensen die er werken, investeren daarin loont altijd. Door de ontwikkeling van uw medewerkers centraal te stellen ontstaat er een goede basis voor persoonlijke groei voor iedereen. En de optelsom van de individuele persoonlijke groei vormt weer de basis van de groei van uw onderneming. Immers medewerkers die zich ontwikkelen zijn in staat beter te presteren en zijn doorgaans hoger gemotiveerd. Daarmee draagt de medewerker direct bij aan de groei van uw bedrijfsresultaat.

Wat u in basis nodig heeft is een gestructureerd opleidingsplan voor uw medewerkers, waarin niet alleen de kennis wordt vergroot, maar waar er ook ruime aandacht is voor de ontwikkeling van talenten en vaardigheden. Dan zorgt training daadwerkelijk voor een sterke persoonlijke ontwikkeling. Kijk eens naar de mogelijkheden op onze site https://www.bastrainingen.com/trainingen-2/ . We geven u er graag een goed advies bij zodat uw groei-ambitie een boost krijgt. Of bel ons op 043 3560123.