Blijf in contact

In deze bijzondere tijd en omstandigheden is een aspect heel belangrijk: blijf in contact met je relaties en klanten. Een intelligente lock-down vraagt om intelligente acties. Weet je wel genoeg van je klant en relatie om de juiste communicatievorm te gebruiken?

Aanpassingen

Nu direct persoonlijk contact zoveel vermeen wordt, is het belangrijk om in de aandacht van je klant en relatie te blijven. Als je te weinig weet van je klant hoe deze graag benaderd wordt, dan heb je een probleem. Voor je het weet ben je vergeten en kun je weer van vooraf aan gaan beginnen. Blijf in contact met je klant en relatie, dat betaald zich later weer terug.

Social media

Als je een effectief relatienetwerk hebt opgebouwd met o.a. LinkedIn, Twitter, Instagram, etc, dan weet je deze vast wel in te zetten. In deze tijd kun je er een schepje bovenop doen. Zorg er wel voor dat de inhoud aansprekend is. Je bent vast niet de enige. Maak een boodschap persoonlijk, dat geeft een hogere waardering.

Nieuwsbrief

Als je een nieuwsbrief uitbrengt is regelmaat van belang. Klanten en relaties zien zo jouw aanwezigheid en deskundigheid. Breng er voldoende variatie in zodat de aandacht blijft. Check in reportages hoe de nieuwsbrief wordt gelezen en hoeveel clicks er zijn. Creëer interactie.

Telefoon

Als je geen persoonlijke ontmoetingen hebt, kruip dan in de telefoon. Laat je stem horen en toon je belangstelling. Zo maak je het contact persoonlijk en waardevol. De beste manier om op het netvlies van je klant te blijven.

Post

O ja, bijna een vergeten middel in ons digitale tijdperk. We sturen veel mails, maar een kaartje of attentie via de post is zeker effectief. Er worden weinig kaarten verstuurd tegenwoordig, dus een ideale manier om extra op te vallen. Steek je klant eens een hart onder de riem met een opvallende kaart e.d.

Uit eerdere metingen blijkt, dat je in een normale situatie minimaal 7 contactmomenten per jaar nodig hebt met je klant en relatie. Zo hou je de relatie in stand. Dat kan direct, via mail, een netwerkbijeenkomst, nieuwsbrief, etc. Ik adviseer om dit aantal te verdubbelen in deze tijd. Nu investeren in de relatie is van groot belang voor de instandhouding ervan.