Beursdeelname? Train je team!

beursdeelname

Wat levert een beursdeelname op anno nu? Dat kan heel veel zijn mits het team goed presteert. Want de grootte van de stand is niet bepalend voor het resultaat. Het gaat om de performance van de standbemanning.

Een paar jaar geleden is door een onderzoeksbureau gekeken naar de opbrengst van een beursdeelname door een bedrijf. De conclusie was, dat het verkregen resultaat effectiever was dan een reclamecampagne. Met camera’s was gemeten wat de impact op de beursbezoeker was. En na de beurs is er door een vragenlijst getoetst hoe de indruk is blijven hangen. De score was hoog!

Wat van doorslaggevend belang bleek, is hoe de standbemanning gedurende de beursdagen acteert. En dat is de meest bepalende factor voor succes. Hoe mooi de stand ook is en hoeveel geld men er in heeft gestoken, als de standbemanning niet goed werkt dan is een beursdeelname weggegooid geld. Kijk zelf maar eens rond als u een beurs bezoekt. Wie spreekt u actief aan? Hoe toegankelijk is de stand? Is de vermoeidheid al van de gezichten af te lezen? Zit men als  bemanning zelf op de stoelen voor de bezoekers? Laat men interesse zien in de beursbezoeker?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Niet alleen de stand moet goed geregeld zijn, of het schema van bezetting. Iedereen die tijdens de beurs op de stand werkt zal zich iedere beurs weer goed moeten voorbereiden. Gesprekken op een beurs zijn van een heel ander karakter dan gesprekken die een verkoper dagelijks voert. En ook overig personeel dient te weten hoe ze gesprekken aanpakken. Het is uw visitekaartje tijdens de beurs.

Een aantal zaken op een rij:

Voor de beurs: train de standbemanning op het voeren van beursgesprekken. Geef iedereen een bruikbare handleiding.
Tijdens de beurs: identificeer de bezoeker, is hij/zij een waardevolle prospect? Blijf actief op de stand. Spreek de bezoeker aan. Leg informatie vast.
Na de beurs: geef tijdig follow-up aan de contacten die op de beurs zijn gelegd (binnen 1 week). Verzilver het resultaat.

Een goede aanpak zorgt ervoor, dat de beurs zowel voor de bezoeker als voor de standhouder een feestje is. U hebt de kans een onvergetelijke indruk te maken met uw bedrijf. Zorg vooraf voor een beurstraining, succes gegarandeerd!