10 redenen om niet te trainen

training, opleiding

Trainen? We hebben het allemaal druk. Tijd vrijmaken om jezelf te wijden aan een training is er nauwelijks. Dus waarom zou je dat doen? Je leert wel genoeg in de praktijk toch?

We horen vaak verschillende redenen waarom men niet zou moeten trainen. Een overzicht:

  1. Och, daar heb ik geen tijd voor
  2. Zoiets is te duur voor me
  3. Dat verdien je toch niet terug
  4. Dat blijft toch niet hangen
  5. Heb ik niet nodig
  6. waarschijnlijk leer ik het wel in de praktijk
  7. Ik heb een goede coach
  8. Ik heb genoeg ervaring
  9. Het sluit niet aan op mijn praktijk
  10. Training krijg ik wel van een collega.

De vraag is: zijn dit nu argumenten of smoezen? Want als er weinig tijd is, dan is een training Timemanagement des te effectiever! Als men het te duur zou vinden, dan heeft men nog niet gekeken naar de opbrengst en meerwaarde. En zo zijn alle argumenten te weerleggen. Zeker als  u te maken heeft met een professioneel bureau. En we laten u graag zien hoe het hoort te zijn.

Weerstand

Vaak kijkt men negatief tegen opleidingen aan vanwege eerdere ervaringen. Niet alle programma’s blinken uit in kwaliteit en niet iedere trainer past bij de deelnemer. Als men niet tevreden is dan is er tijd en geld verspild. En men staat niet te popelen om dat nogmaals te ervaren.

De juiste keuze

Het resultaat staat en valt met de juiste keuze die men maakt. Heeft het programma de inhoud die men verwacht? Welke voorbereiding wordt er gemaakt? Is het maatwerk? Begrijpt de trainer de individuele doelstelling? Etc.

Deelname aan een training begint met een goed advies. En dat heeft een reden, want alleen een tevreden klant heeft de juiste keuze gemaakt. Wilt u ook 100% tevreden zijn over de gevolgde training? Dan neem contact met ons op voor een verhelderend advies. We doen het graag.